HOB Plaagdierexperts

In 2001 ben ik in aanraking gekomen met het vak Ongedierte bestrijder via de Gemeente Aa en Hunze, waar ik toen aan het werk ging. Ik ben van huis uit hovenier “park aanleg en onderhoud”.
In 2003 een eigen onderneming gestart, HOB Gieten (Hoekstra Ongedierte Bestrijding). Aanleiding was dat ik vragen kreeg uit het veld om wespen te bestrijden en de steenmarter kwam opzetten in het noorden van Nederland. Wij als ambtenaren deden niets aan preventie alleen advies aan de klant. Ik heb dit als bedrijf en persoonlijk opgepakt en hier “werk” van gemaakt.

In de jaren dit als mijn specialisme (steenmarters) van gemaakt, na 6 jaar in deeltijd bij de gemeente te hebben gewerkt, de overstap naar zelfstandige gemaakt. In dat jaar ook al mijn 1e medewerker in dienst genomen.
Wat leuk is aan ondernemen is de uitdaging, geen enkele klus is het zelfde in mijn vakgebied. Het probleem wat u als klant heeft oplossen is van belang.
Ik zeg altijd maar van bedwants tot de steenmarter, het is ons niet gek genoeg of wij lossen het wel op, bijv. mieren in het dak, wespen in de cv-kachel afvoer, ratten in de kruipruimte met isolatie chips, muizen in de winkel/bedrijf, steenmarter met jongen in de isolatie van uw dak, last van duiven of vogels onder de zonnepanelen.

Enige jaren geleden heb ik de naam aangepast naar HOB Plaagdierexperts (Hoekstra Onderhouds Bedrijf), als bedrijf doen wij meer dan alleen plaagdieren beheersen, ook aanpassingen bij schade van muizen, ratten, houtaantasters en steenmarters worden door ons aangepakt. Plaagdieren uit lekke rioleringen (ratten, vliegen) wordt geheel door ons aangepakt.
Samenwerking met andere bedrijven is dan ook van belang (netwerken).
Sinds enkele jaren ben ik bestuurslid van de brancheorganisatie PLAN, en docent bij Killgerm Training.

Op 1 Januari 2023 bestaat het bedrijf 20 jaar. Dit vieren we het hele jaar door met activiteiten, met een personeelsbestand van 10 man ondertussen al.
We zijn werkzaam voor de zakelijke markt en de particuliere markt. Werkzaam in het gehele noorden en voor steenmarters in het gehele land en soms over de grens in Duitsland.

CNCD

Netwerken is erg belangrijk. Ik ben ondertussen 6 of 7 jaar lid van de CNCD. Via Hans Rozenveld (Rozenveld hoveniers) ben ik bij de club gekomen. Regelmatig om de 2 week bij elkaar komen vind ik belangrijk. Bij deze club ondernemers komt niet alleen de leuke dingen naar voren, ook problemen die je tegenkomt als ondernemer zijn hier bespreekbaar. Als je maar geregeld komt bij de bijeenkomst krijg je een goede band met elkaar. Je leert elkaars bedrijf ook op een andere manier kennen dan alleen wat er verteld wordt wat iemand doet.
Ik zou zeggen als ondernemer kom gewoon eens langs om kennis te maken met deze leuke club ondernemers.

Ik geef de pen door aan Heino Rosevink, een ondernemer die alles weet van ruiten in auto’s (autotaalglas). Van nieuwe auto’s tot de oldtimers. Hij heeft net een nieuwe vestiging geopend in Emmen.

Lidmaatschap
 

Kosten:€ 400,- ex BTW per jaar
incl. ontbijt, zaalhuur en overhead
 
Tijd:elke 2 weken op donderdag
van 06:45 tot 08:30 uur.