Toertocht Drenthe

Elke twee weken delen we bij de CNCD met een groep ondernemers onze ervaringen tijdens een gezellig uitgebreid ontbijt. Maar waarom hebben deze ondernemers eigenlijk voor de CNCD gekozen? De komende tijd stellen verschillende leden van de CNCD zich voor!

Harry Dijkstra eigenaar van Toertocht Drenthe en Vouwwagenverhuur Drenthe.

Eigenlijk ben ik al mijn hele leven een ondernemer. Als basisschool jochie regeleden we met de buurtkinderen een concert cq conference voor de oudjes in het bejaardentehuis. Natuurlijk met zelfgemaakte instrumenten en teksten.

Wat later volgde de gebruikelijke handel in brommers. Zoals de Puch Maxi of de Berina. En nog weer wat later de autohandel. Op mn 22e werd het echt met een inschrijving bij de KvK. Eerst een technische handelsonderneming en al gauw een aanhangwagen constructiebedrijf. Het was de tijd van handgeschreven facturen. Google bestond nog niet en klantcontact was echt contact. We bouwden in die tijd speciale aanhangwagens van klein naar heel groot en verkochten die in o.a Nederland Duitsland en Frankrijk. In 2008 heb ik het bedrijf verkocht en een poosje geen betaald werk gedaan, om in dec 2009 te starten met Toertocht Drenthe. Mensen laten genieten met een tochtje in de Ruska Classica (een cabrio gebouwd op een kever onderstel) Daarnaast ook  genieten van een feest met een lekker drankje een hapje een buffet of een BBQ.

2015: Het werd weer tijd voor wat nieuws. Samen met Gert en Raoul heb ik Campooz tenttrailers opgericht. Een lekker eigenwijs en bijzonder leuk bedrijf wat super hard groeide. Daarom in 2019 de knoop doorgehakt en in dec mijn aandelen verkocht om verder te gaan met Toertocht Drenthe. Om niet helemaal in en gat te vallen heb ik zeven vouwwagens meegenomen om te verhuren.  Vouwwagen verhuur Drenthe zorgt er voor dat er deze zomer al weer 19 stuks op pad zijn naar de campings in binnen en buitenland.

Uitdagingen aangaan, nieuwe dingen ontdekken, daar kan ik van genieten. En dan niet alleen voor mezelf maar ook anderen helpen de uitdagingen in hun leven op te pakken. En dan denk ik vooral aan mensen die om wat voor reden ook niet lekker mee kunnen komen in onze maatschappij. In de verschillende bedrijven die ik had en heb is daar altijd wel een plekje voor geweest. Een stagiair die een extra zetje kan gebruiken omdat het thuis niet zo lekker gaat. Een ex verslaafde die met vallen en opstaan z’n weg weer moet vinden. Plotseling zonder werk en thuis bijna gek worden waardoor een gezin vastloopt? Ook dan is er vast wel een mooi plekje. En bedenk het maar…

CNCD

En het mooie is dat ook de leden van de CNCD daar een steentje aan hebben bijgedragen. In 2020 hebben we op camping Zwanemeer in Gieten een vouwwagen neergezet. Twee gezinnen die anders nooit op vakantie zouden kunnen hebben we daar een paar dagen laten kamperen. En blij dat ze waren! Verschillende CNCD leden hebben daar in de vorm van sponsoring hun steentje aan bijgedragen. Dat is ook netwerken.

Inmiddels bestaat de CNCD 10 jaar. In het late voorjaar van 2012 kwamen twee bevriende ondernemers langs met de vraag om een plaats voor een netwerkontbijt. En zo ben ook ik het netwerken ingerold. De eerste bijeenkomsten waren geheel vrijblijvend waarna in het najaar de CNCD werd ingeschreven bij de KvK. De club heeft me heel wat waardevolle contacten opgeleverd.

Een ruwe schatting leert dat er in die 10 jaar ongeveer 1000 liter koffie, 6000 bolletjes, 2500 croissants, 3000 eieren en nog veel meer lekkers is verorberd. Maar veel belangrijker dan eten zijn de relaties die zijn ontstaan die verder gaan dan het zakelijke. Waarbij je er voor elkaar bent, troost bied bij ziekte of verlies van een dierbare. Elkaar bemoedigd bij tegenslagen. De ander gevraagd en ongevraagd van advies dient. En waar je heel vaak gewoon heel veel plezier hebt met elkaar. Veel humor en er wordt dus ook heel wat afgelachen.

Om het vrij vertaald naar Toon Hermans te zeggen: Netwerken gaat pas echt goed als je met elkaar kunt lachen en kunt huilen

OK ik geef de pen door aan Hans Hoekstra. Een ondernemer die een geweldige passie en kennis heeft van ongediertebestrijding. Hij is actief in zijn branchevereniging. Heeft bijna altijd plezier. Kent de ups en downs van het ondernemerschap en weet zijn onderneming daar prima door heen te loodsen.

 

 

 

 

Lidmaatschap
 

Kosten:€ 400,- ex BTW per jaar
incl. ontbijt, zaalhuur en overhead
 
Tijd:elke 2 weken op donderdag
van 06:45 tot 08:30 uur.