WerkplekCloud

Elke twee weken delen we bij de CNCD met een groep ondernemers onze ervaringen tijdens een gezellig uitgebreid ontbijt. Maar waarom hebben deze ondernemers eigenlijk voor de CNCD gekozen? De komende tijd stellen verschillende leden van de CNCD zich voor!

Even voorstellen:

Hoi! Ik ben Gerard de Bresser, (op moment van schrijven) 43 jaar oud, woonachtig in geboortestad Assen met vriendin en dochter.

Van jongs af aan ben ik gefascineerd door de computer. Daar waar anderen in die tijd politie- of brandweerman wilde worden wist ik al vroeg dat ik “iets met computers” wilde gaan doen. Zo had ik al op jonge leeftijd een eigen 2e hands Commodore 64 bij elkaar gespaard. Met hulp van de inkomsten van een krantenwijk is deze later vervangen door een eigen “Everex Tempo 286/16 Mhz” AT-computer.

Op de middelbare school waren er al plannen om een computerwinkel te beginnen. Dat is toen niet zelf gelukt maar de plannen zijn nooit helemaal weggeweest. En zo ben ik, fast forward naar nu, 7 jaar geleden begonnen met een ICT-bedrijf, namelijk WerkplekCloud.

WerkplekCloud is leverancier van Online / Cloud Werkplekken, Hosting (in de brede zin van het woord, van website en domeinnaam tot aan applicatie hosting), Microsoft 365 en VoIP-telefonie (bellen met een app, telefoon of Microsoft Teams). Bij WerkplekCloud doen we veel zelf. Zo zijn de Online Werkplekken, de Hosting en het VoIP-telefonie platform eigen diensten (we kopen deze diensten dus niet in bij andere partijen). Wij hosten deze diensten zelf, op een eigen Cloud-platform, gehost in 2 datacenters in Groningen. WerkplekCloud is gevestigd in een eigen kantoor aan de Spanjelaan 17 in Assen. Er zijn inmiddels meerdere mensen in dienst en wij hebben meer dan 130 vaste klanten, van klein naar groot(er)!

Gerard de Bresser _ Werkplekcloud

Waarom ben je lid geworden?

Via de “Promotiedagen Drenthe” ben ik door Jan Hummel van DBO Energie als gast uitgenodigd. Ik was positief verrast door de energie binnen de club. Dat was, met de start van WerkplekCloud, waar ik naar op zoek was. Het is ontzettend fijn om een club te hebben waar je mee kunt sparren en waar je na 1 van de ontbijt sessies weer met veel nieuwe energie vandaan komt!

Wat is de meerwaarde van de CNCD voor jou?

Er zit veel ervaring binnen de club. Toen ik begon met ondernemen had ik daar nog maar weinig kaas van gegeten. Het is dan heel fijn om te kunnen sparren met mensen die je vertrouwd. Ondanks dat de club uit verschillende bedrijven bestaat zijn er veel gemeenschappelijke delers. Heel fijn om met elkaar te kunnen sparren, successen te delen, maar ook zaken te delen waar je tegenaan loopt.

Aan wie geef jij de pen door?

Roelf de Haan van EPS Uitlaten / USA Engines / Kohout Marine Parts. Een oud gediende binnen de club. Een kritische ondernemer, iemand waar ik ook regelmatig een “1 op 1” mee plan. Roelf heeft mij met diverse ondernemersvraagstukken geholpen.

Lidmaatschap
 

Kosten:€ 400,- ex BTW per jaar
incl. ontbijt, zaalhuur en overhead
 
Tijd:elke 2 weken op donderdag
van 06:45 tot 08:30 uur.